Gratis informatiegesprek? 0413 321755

Stel een vraag

Rik van Griensven

MfN Register Mediator en STOP coördinator

Foto van Rik van Griensven mediator Coördinator STOP bij BasculeRik is opgegroeid in Nistelrode en na de ‘CIOS’ opleiding gaan werken binnen het justitiële kader. Hier heeft hij gedurende 13 jaar verschillende functies bekleed binnen diverse Justitiële Inrichtingen. Daar is bij hem ook de interesse gewekt ‘hoe met conflicten om te gaan’.

Gedurende zijn tijd bij justitie heeft Rik verschillende (vervolg)opleiding gevolgd. Zo heeft hij de opleiding ‘Maatschappelijk werk & dienstverlening’ afgerond en een aantal jaar later de specialisatie ‘Systeemgericht werken’.

De laatste jaren heeft Rik gewerkt binnen de Jeugdhulpverlening. Rik begeleide ouders en jongeren die op dat moment in een “crisissituatie” verkeerden. Tijdens zijn werkzaamheden viel het hem op dat er op verschillende manieren conflictsituaties binnen gezinnen ontstaan en iedereen anders met deze conflictsituaties omgaat.

Onderlinge belangen en een gezamenlijke oplossing

Een trigger voor Rik om de Mediationopleiding te volgen en zich te bekwamen in conflictbemiddeling. Rik vind het een uitdaging om mensen die met elkaar in conflict zijn te begeleiden en weer met elkaar in contact te laten komen. Dit doet hij door middel van onderlinge belangen te verkennen en deze bespreekbaar te maken, zodat ze op zoek kunnen naar een gezamenlijk gedragen oplossing.

Meer weten over Rik van Griensven?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over de mogelijkheden in uw specifieke situatie? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met Rik van Griensven voor een intakegesprek of bel direct 0413 32 17 55 voor een afspraak.