Familiemediation is een vorm van mediation dat zich richt op problemen en conflicten binnen families. Denk aan kwesties over nalatenschap, verstoorde relaties, oud-zeer, een opgelopen meningsverschil enzovoorts. Het heeft niet alleen betrekking op de betrokkenen, maar ook op de overige gezinsleden.
Familiebanden zijn kostbaar. Zelfs als u uw familie nooit meer ziet, blijft die band bestaan. Daarom kan mediation plaatsvinden met verschillende takken binnen de familie en met meerdere partijen, bijvoorbeeld ouder-kind, broer-zus, tante-oom. Iedereen die belang heeft bij de oplossing van het conflict kan meedoen.
In veel situaties kan een familiemediator uitkomst bieden. Wat is mediation? Mediation is een prima manier om bij een familieruzie tot een oplossing te komen. Het uitgangspunt van familiemediation is er samen uit komen, zodat je verder kunt.
Door alle partijen bij elkaar aan tafel te krijgen, onder leiding van een neutrale buitenstaander (de mediator), krijgt ieder de kans krijgt om zijn of haar verhaal te doen. Hierdoor ontstaat vaak al wat meer begrip. Ook krijg je tips om spanningen en herhalende situaties anders aan te pakken. Bij familiemediation vindt de intake meestal eerst met verschillende deelnemers apart plaats. Daarna zijn de gesprekken gezamenlijk, samen aan tafel.
Onze mediators zijn geaccrediteerd familiemediator, dat wil zeggen dat mediators gespecialiseerd zijn in familieconflicten, -mediation, -dynamiek en -systemen. Deze accreditatie familiemediator moeten zij jaarlijks onderhouden en bijscholen. Wij helpen u, uw familie of een specifiek familielid, graag verder om tot een passende oplossing te komen waar alle partijen zich in kunnen vinden.
Voor meer informatie of een vrijblijvende oriëntatie over mediation bij een familieconflict, neem contact met ons op.