Gratis informatiegesprek? 0413 321755

Stel een vraag

Kies mediation

Met een ervaren mediator lost u het conflict op

Mediation Bascule

Mediation is het gezamenlijk – op een voor beide partijen acceptabele en bevredigende manier – oplossen van een geschil of conflict. Dit gebeurt onder deskundige leiding van een onafhankelijke en onpartijdige derde, de mediator genoemd. Vaak is een ruzie al zo hoog opgelopen dat partijen de oplossing niet meer kunnen zien. Mediation kan dat veranderen. Het is geen wondermiddel, maar een gereedschap. De mediator stimuleert en begeleidt u bij het creatief zoeken naar een oplossing bij uw conflict en bewaakt het proces.

Inmiddels worden jaarlijks al vele duizenden geschillen via mediation tot tevredenheid opgelost. Meer dan twee derde van deze manier van conflicten oplossen slaagt. Kenmerkend is dat de conflictbemiddelaar zich niet of nauwelijks met de inhoud van het conflict bemoeit, maar de gesprekken begeleidt en zich vooral richt op de bewaking en het faciliteren van het proces. Mediation zoals het bedoeld is.

Mediation is sneller, effectiever en goedkoper met behoud van de relatie

Mediation is veelal een betere en aanmerkelijk snellere, effectievere en goedkopere manier om een oplossing van een (dreigend) geschil te realiseren, dan bijvoorbeeld een juridische procedure of arbitrage. Twee ruziënde advocaten kosten immers veel meer dan één mediator. Daarbij komt dat bij deze vorm van conflictbemiddeling alle partijen voor een win-win situatie gaan.

Wilt u meer weten?

Mediators van Bascule hebben u iets te bieden

Bascule helpt mensen, teams en organisaties conflicten te accepteren als normaal en potentieel gezond aspect van hun leven en werken. Met conflicten omgaan op een effectieve, moedige en productieve manier is: elkaar aanspreken en aanspreekbaar zijn. Leiderschap daarin individueel en collectief opnemen en de geweldige kracht van verschillen te ont-dekken en benutten.

Bascule ziet conflicten als motor voor groei en ontwikkeling. De mediator helpt u bij het conflict uw sturing weer in eigen hand te nemen! De Bascule mediator en conflictprofessional heeft ruime ervaring en een brede expertise met betrekking tot:

  • Mediation
  • (Conflict)advies
  • (Conflict)coaching
  • Conflictmanagement
  • Systeemdesign

Erkenningen en accreditaties

De mediator moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Zo moet hij zich inschrijven in het register van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). De MfN is de koepelorganisatie van mediation in Nederland. Ook moet hij zich houden aan het reglement en de gedragsregels van de MfN. Voorheen was de MfN het Nederlands Mediation Instituut (NMI). Dit heeft echter een nieuwe naam gekregen, namelijk de Mediators federatie Nederland (MfN). De MfN biedt een duidelijke standaard in kwaliteit, zodat iedereen die zaken doet met een MfN-register mediator zeker weet dat het een goede mediator is.

De mediators van Bascule zijn allen MfN Register mediator, Full certified ADR Mediator en rechtbankmediator. Tevens zijn zij aangesloten bij de Raad voor rechtsbijstand. Zij zijn gespecialiseerd in diverse vakgebieden en onderhouden hun kennis en vaardigheden door middel van intervisie en permanente educatie opleidingen.

Mediation opleidingen van MfN geaccrediteerde opleiders voldoen aan dezelfde goede kwaliteit. Mocht u mediator willen worden, kies dan voor een MfN geaccrediteerde opleider zoals Caleidoscoop Leertrajecten.

Bascule mediators en conflictprofessionals

Bascule mediators en conflictprofessionals vindt u in de volgende plaatsen:

Neemt u voor meer informatie over onze dienstverlening vrijblijvend contact met ons op of maak direct telefonisch een afspraak via 0413 – 32 17 55.