Gratis informatiegesprek? 0413 321755

Stel een vraag

Conflict maakt onderneming sterker

Geplaatst op: 29 juni 2020 door Dimphy Delleman

Bedrijven waar elk proces soepel verloopt, niemand fouten maakt en iedereen al zijn beloftes nakomt? Die bestaan niet. En dat is maar goed ook, stellen Bas en Dimphy Delleman van BasculeGroep (mediators en conflictprofessionals). Wel is het raadzaam om conflicten te herkennen voordat het écht spannend wordt: dan kunnen ze zomaar in je voordeel werken.

Bas Delleman richtte BasculeGroep zo’n 25 jaar geleden op. Inmiddels bestaat de organisatie uit tien conflictprofessionals, die werken vanuit drie locaties (Veghel, Assen en Etten-Leur). “Vaak schakelen ondernemers ons in als de vlammen al uit het dak slaan”, aldus Bas. “Natuurlijk blussen we die brand, maar veel liever staan we de partijen al in een eerder stadium terzijde: als een conflict nog maar ‘gedoe’ is. Denk aan irritatie op de werkvloer, schurende communicatie of een team waarin verzuim veel voorkomt. Door dat vroegtijdig te herkennen, kunnen we een dreigend conflict op een laagdrempelige wijze aanpakken.”

Conflict als kracht

Conflictprofessional Dimphy vult aan: “Zo kunnen verschillen tussen mensen juist een kracht zijn, die ieder individu én de organisatie als geheel sterker maakt. Wij zetten onze expertise in om organisaties en hun mensen te helpen conflictvaardiger en -bestendiger te organiseren. Sta je daar vandaag voor open, dan maak je morgen al een verschil. Dat merk je als ondernemer niet alleen in de werksfeer, maar ook in bijvoorbeeld kostenbesparing.” Bas besluit: “Zo werken we samen aan een gezonde zakelijke ecologie, waarin we conflicten inzetten als bron voor groei en ontwikkeling.”

(Bedrijvig Meierijstad, juni 2020)
Heb je vragen of wil je graag vrijblijvend jouw situatie aan ons voorleggen, we denken graag met je mee. Neem hier contact met ons op!

Terug naar het overzicht